Saturday, January 29, 2011

Oppskrift på vegetarpai med tomater

Her er en oppskrift på en vegetarisk pai med tomater.

Ingredienser:

Paibunn:
  • 60 g smør
  • 120 g hvetemel
  • 100 g kesam
Smuldre smør og mel. Rør inn kesam og avkjøl deigen godt

Fyll:
  • 500 g tomater
  • 3 egg
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 1 ss hakket basilikum
  • 4 ss lettrømme
  • 4 ss kesam
  • 4 ss revet ost
Trykk deigen ut i en paiform og prikk godt. Stek den ved 200 grader i 10 minutter.
Skjær tomatene i skiver og legg dem i paiskallet. Visp sammen egg, salt, pepper, basilikum, rømme og kesam. Hell blandingen over tomatene og dryss revet oss på toppen. Stek paien til eggene har stivnet. Server den varm eller lunken.