Ingredienser:
- 600 g laks uten skinn og bein
- 1 løk
- 1 squash
- 1 dl hvitvin/eplejuice
- 1 ts eddik
- 2 dl husholdningsfløte/melk
- 2 dl fiskekraft
- 1 ts maisennamel
- 50 g normannaost
- 1 ss soyasaus
- salt
- pepper
Fremgangsmåte:
Skjær laksen i fingertykke strimler og strø salt og pepper over. Rens og finhakk løken og skjære squashen i skiver.
Brun laksebitene gylne, eventuelt med litt olje, ta dem ut av pannen og hold dem varme.
Surr eventuelt løken og squashen i litt smør til de er møre eller bare damp i litt vann.
Ha i hvitvin, fløte, fiskekraft og normannaosten. Kok til osten smelter og sausen blir tykk. Jevne med maisennamel utrørt i kaldt vann om nødvendig. Smal til med soyasaus, salt og pepper.
Hell sausen over fisken og server med ris og salat.