Saturday, January 29, 2011

Oppskrift på laksefrikasse

Her er en oppskrift på laksefrikasse som gjelder for 4 porsjoner.

Ingredienser:
  • 600 g laks uten skinn og bein
  • 1 løk
  • 1 squash
  • 1 dl hvitvin/eplejuice
  • 1 ts eddik
  • 2 dl husholdningsfløte/melk
  • 2 dl fiskekraft
  • 1 ts maisennamel
  • 50 g normannaost
  • 1 ss soyasaus
  • salt
  • pepper

Fremgangsmåte:

Skjær laksen i fingertykke strimler og strø salt og pepper over. Rens og finhakk løken og skjære squashen i skiver.
Brun laksebitene gylne, eventuelt med litt olje, ta dem ut av pannen og hold dem varme.
Surr eventuelt løken og squashen i litt smør til de er møre eller bare damp i litt vann.
Ha i hvitvin, fløte, fiskekraft og normannaosten. Kok til osten smelter og sausen blir tykk. Jevne med maisennamel utrørt i kaldt vann om nødvendig. Smal til med soyasaus, salt og pepper.
Hell sausen over fisken og server med ris og salat.