Sunday, January 30, 2011

Oppskrift på stekt laks med grønnsakblanding

Denne oppskriften på stekt laks med grønnsakblanding er beregnet til 4 porsjoner.

Ingredienser:
  • 700-800 g laksefilet
  • 2 ss finhakket frisk basilikum
  • 2 ss finhakket frisk persille
  • 2 ss finhakket fersk timian
  • Olje/margarin/smør til steking
  • Salt
  • Pepper
Grønnsakblanding:
  • 1 ss olivenolje
  • 3 sjalottløk
  • 1 presset hvitløkbåt
  • 2 grønne epler i terninger
  • 3 poteter i terninger
  • 1/2 dl grønnsakkraft
  • Salt
  • Pepper
  • Litt frisk finhakket timian
Fremgangsmåte:

Del laksen i serveringsstykker og pensle den med olje. Strø med salt, pepper og de finhakkede urtene. Stek den gyllen på middels varm panne. Hold fisken varm mens du lager grønnsakblandingen.
Ren og grovhakk hvitløk og sjalottløk og surr dem blanke i olivenolje, eller damp dem i ganske lite vann.
Rens og skrell epler og poteter og skjær disse i terninger. Ha dem sammen med løken og la det hele surre 2-3 minutter. Tilsett grønnsakkraft og la koke til de er myke. Smak til med salt og pepper og strø frisk timian over.
Server til den stekte laksen. Brød smaker godt ved siden av.