Ingredienser:
- 800 g filet av torsk eller hyse
- 7 dl god fiskekraft eller buljong
- 1/2 purre
- 1 stilk stangselleri
- 1 sjalottløk
- 1 dl tørr hvitvin
- 1 krydderkvast av timian og estragon
- Salt
- Pepper
- 1 appelsin
- 1/2 sitron
- 150 g rensede reker
Rens og skjær purren i tynne ringer, gulrot og stangselleri i terninger. Sjalottløken renses og deles i båter. Grønnsakene brunes såvidt lysebrune i litt smør (kan sløyfes).
Tilsett kraft, vin, krydderkvast, salt og pepper og kok i cirka 10 minutter.
Strimle appelsinskallet og forvell det 1-2 minutter.
Sil sausen og tilsett presset appelsin og sitronsaft. Kok sausen inn til det halve og tilsett appelsinskall.
Skjære fisken i servingsstykker og la den trekke i sausen. Ha rekene i sausen når fisken er ferdig og la dem bli varme.