Saturday, January 29, 2011

Oppskrift på hyse/torsk med appelsinsaus

Her er en oppskrift på trekt hyse eller torsk med appelsinsaus (4 porsjoner).

Ingredienser:
  • 800 g filet av torsk eller hyse
  • 7 dl god fiskekraft eller buljong
  • 1/2 purre
  • 1 stilk stangselleri
  • 1 sjalottløk
  • 1 dl tørr hvitvin
  • 1 krydderkvast av timian og estragon
  • Salt
  • Pepper
  • 1 appelsin
  • 1/2 sitron
  • 150 g rensede reker
Fremgangsmåte:

Rens og skjær purren i tynne ringer, gulrot og stangselleri i terninger. Sjalottløken renses og deles i båter. Grønnsakene brunes såvidt lysebrune i litt smør (kan sløyfes).
Tilsett kraft, vin, krydderkvast, salt og pepper og kok i cirka 10 minutter.
Strimle appelsinskallet og forvell det 1-2 minutter.
Sil sausen og tilsett presset appelsin og sitronsaft. Kok sausen inn til det halve og tilsett appelsinskall.
Skjære fisken i servingsstykker og la den trekke i sausen. Ha rekene i sausen når fisken er ferdig og la dem bli varme.