Sunday, January 30, 2011

Oppskrift på limemousse med frukter - Dessert

Her er en oppskrift på den flotte og spennende desserten limemousse servert med eksotiske frukter som er beregnet til 6 porsjoner.

Ingredienser:
  • 2 eggeplommer
  • 50 g melis
  • 1 vaniljestang
  • 6 plater gelatin
  • 2 limefrukter eller sitron
  • 1/2 l kremfløte
Fruktblanding:
  • 1 mango
  • 4 kiwi
  • 2 appelsiner
  • 1 liten klase druer
  • 3-4 pasjonsfrukter
  • 4 ss melis
Fremgangsmåte:

Pisk eggeplommer og melis godt sammen. Skrap vaniljekornene i eggemassen. Legg gelatinplater i kaldt vann. Press limefruktene og ha saften i eggemassen. Pisk fløten stiv. Smelt gelatin i vannbad eller på svak varme. Hell avkjølt gelatin i eggeblandingen under pisking. Vend i krem. Ha blandingen i en skylt randform. Dekk med folie og sett i fryseren.
Ved serveringen dyppes formen i kokende vann og vendes på serveringsfat. Dryss med revet limeskall. Det gjøre ikke noe om desserten er lett fryst. Skjær de forskjellige eksotiske fruktene i terninger. Dryss over melis og pynt desserten med frukten.