Ingredienser:
Kjøttkaker:
- 1/2 kg kjøtt- eller karbonadedeig
- 1 dl brødrasp
- 3 ss rødvin eller vann/buljong
- 1 egg
- 2 knuste hvitløkbåter
- 2 ss hakket persille
- 1 og 1/2 ts salt
- 1 ts nykvernet pepper
- 1 ss olivenolje
- 25 g skåldede, hakkede mandler
- 2 hvitløkbåter
- 2 finhakkede løk
- 1 boks hermetiske tomater (400 g)
- 2 ss tomatpure
- 1 dl hvitvin
- 1 dl buljong (vann pluss terning)
- salt
- pepper
Rør ingrediensene til farsen sammen og krydre godt. Stek runde kjøttkaker i olje på pannen.
Sausen lages ved å surre mandler og knut hvitløk i olje sammen med løken. Tilsett de øvrige ingrediensene og la sausen koke 15 minutter. Smak den til. Varm kjøttkakene i sausen og server med ris.