Saturday, January 29, 2011

Oppskirft på kjøttkaker på spansk med hvitløk og persille

Spennende kjøttkaker med hvitløk og persille. En pikant tomatsaus med mandler setter prikken over i'en. Oppskriften er på 4 porsjoner.

Ingredienser:

Kjøttkaker:
  • 1/2 kg kjøtt- eller karbonadedeig
  • 1 dl brødrasp
  • 3 ss rødvin eller vann/buljong
  • 1 egg
  • 2 knuste hvitløkbåter
  • 2 ss hakket persille
  • 1 og 1/2 ts salt
  • 1 ts nykvernet pepper
Tomatsaus:
  • 1 ss olivenolje
  • 25 g skåldede, hakkede mandler
  • 2 hvitløkbåter
  • 2 finhakkede løk
  • 1 boks hermetiske tomater (400 g)
  • 2 ss tomatpure
  • 1 dl hvitvin
  • 1 dl buljong (vann pluss terning)
  • salt
  • pepper
Fremgangsmåte:

Rør ingrediensene til farsen sammen og krydre godt. Stek runde kjøttkaker i olje på pannen.
Sausen lages ved å surre mandler og knut hvitløk i olje sammen med løken. Tilsett de øvrige ingrediensene og la sausen koke 15 minutter. Smak den til. Varm kjøttkakene i sausen og server med ris.