Saturday, January 29, 2011

Oppskrift på kyllingwok med sursøt saus

Her en oppskrift på kyllingwok med sursøt saus (4 porsjoner).

Ingredienser:

Wok:
  • 2 kyllingfileter
  • 1 grønn paprika
  • 1 rød paprika
  • 1 løk
  • 2 gulrøtter
  • 1 liten boks bambusskudd
  • 2 ringer ananas
  • 1 ts olivenolje
Sursøt saus:
  • 2 ss brunt sukker (eventuelt vanlig sukker)
  • 4 ss soyasaus
  • 2 ss vineddik (eventuelt 5% eddik)
  • 4 ss tomatpure
  • 1 og 1/2 dl hønsebuljong
  • 1 ss maisenna
Fremgangsmåte:

Skjær kyllingfilet, paprika og løk i strimler. Skjær gulrøttene i tynne skiver og ananas i mindre biter. Frest først kyllingstrimlene raskt i varm panne til kjøttet er hvitt. Ta kjøttet ut av pannen og fres grønnsakene til løken er blank og gulrøttene såvidt møre. Ha kjøttet tilbake i pannen og tilsett ingrediensene til sursøt saus, unntatt maisenna. Varm raskt opp og jevn med maisenna utrørt i litt kaldt vann. Kok opp og smak eventuelt til med mer sukker eller eddik.
Server med kokt ris.