Saturday, January 29, 2011

Oppskrift på sei og potet i form

Her er en oppskrift på sei og poteter i form med jarlsbergost (4 porsjoner).

Ingredienser:
  • 800 g seifilet
  • 1 løk
  • 1 vårløk
  • 1 paprika, rød eller grønn
  • 1 dl revet jarlsbergost
  • salt og pepper
  • 1 ts meksikansk krydderblanding
  • margarin/olje/smør
Potetmos:
  • 600 g poteter
  • 50 g smør
  • 1/2 dl melk
  • salt og pepper
  • eventuelt 2 pakker potetmospulver
Fremgangsmåte:

Sett stekeovnen på 200 grader.
Skrell potetene, del dem i store biter og kok dem møre. Hell av vannet og mos potetene med smør og melk. Smak til med salt og pepper. Eller lag potetmosen av 2 pakker potetmospulver.
Skjær løken og vårløken i skiver og surr dem myke i fett eller damp dem myke i vann. Rens og skjær paprikaen i terninger. Skjær fisken i skiver.
Smør en ildfast form og legg halvparten av potetmosen i bunnen. Legg i fiskeskivene og strø salt og krydder over.
Fordel løken og grønnsakene over fisken og dekk med resten av potetmosen.
Strø revet ost på toppen og stek i stekeovn ca 20 minutter ved 200 grader.