Sunday, January 30, 2011

Oppskrift på ratatouille

Ratatouille er en deilig rett som kan brukes som tilbehør til middagsretter eller servert som egen liten rett med brød til.

Ingredienser:
  • 1 løk
  • 1 paprika
  • 1 aubergine
  • 2 små squash
  • 4 flådde tomater
  • 1/2 dl olivenolje
  • 4-5 hvitløkbåter
  • 1 bunt persille
  • 1 bunt basilikum eller 2 ts tørket
  • 1 bunt oregano eller 2 ts tørket
  • Salt
  • Pepper
Fremgangsmåte:

Rens grønnsaker og skjær løk i ringer. Paprika, auberginer, squash og tomater skjæres i litt større terninger.
Stek løk og paprika i olje, tilsett resten av grønnsakene og krydder og la retten koke forsiktig under lokk i 20-30 minutter.
Dryss litt ekstra persille over ved servering.