Sunday, January 30, 2011

Nøttekake a la Peach Melba - Dessert

Her er en oppskrift på nøttekake a la Peach Melba som er like velegnet til dessert som til kaffekoppen. En frisk og lekker kake. Andre bær kan også brukes.

Ingredienser:
  • 3 egg
  • 125 g sukker
  • 60 g hasselnøtter
  • 2 ss potetmel
  • 1 og 1/2 ts bakepulver
  • 50 g smeltet smør, avkjølt smør eller margarin
Fyll:
  • 250 g bringebær
  • 1-2 ss sukker
  • 3 dl kremfløte
  • Hermetiske ferskener
  • Mandelflak til pynt
Fremgangsmåte:

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Mal nøttene. Bland nøtter, potetmel og bakepulver i eggedosisen med lett hånd og rør forsiktig i smøret. Ha deigen i en godt smurt form, cirka 24 cm i diameter, og stek på nederste rille i ovnen cirka 20 minutter ved 175 grader. La bunnen avkjøles på en rist.
Mos bringebær lett og smak til med sukker. Fordel mosete bær over den kalde nøttebunnen sammen med pisket krem. Legg ferskenbåter langs kanten og dryss med mandelflak som er ristet lett i tørr panne.