Ingredienser:
- 3 egg
- 125 g sukker
- 60 g hasselnøtter
- 2 ss potetmel
- 1 og 1/2 ts bakepulver
- 50 g smeltet smør, avkjølt smør eller margarin
- 250 g bringebær
- 1-2 ss sukker
- 3 dl kremfløte
- Hermetiske ferskener
- Mandelflak til pynt
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Mal nøttene. Bland nøtter, potetmel og bakepulver i eggedosisen med lett hånd og rør forsiktig i smøret. Ha deigen i en godt smurt form, cirka 24 cm i diameter, og stek på nederste rille i ovnen cirka 20 minutter ved 175 grader. La bunnen avkjøles på en rist.
Mos bringebær lett og smak til med sukker. Fordel mosete bær over den kalde nøttebunnen sammen med pisket krem. Legg ferskenbåter langs kanten og dryss med mandelflak som er ristet lett i tørr panne.