Sunday, February 13, 2011

Oppskrift på purrepanne med tomat og potet

Enkel og grei rett med purre, tomater og poteter (4 porsjoner).

Ingredienser:
  • 1-2 purreløk
  • 4-5 tomater
  • 2 løk
  • 3-4 kokte poteter
  • 4 ss olje
  • 5 egg
  • 6-7 ss creme fraiche eller fløte
  • Paprikapulver
  • Salt
  • Pepper
Fremgangsmåte:

Rens purre og skjær i ringer. Skåld og flå tomatene og skjære dem i fire. Hakk løken og skjær poteter i skiver. Varm olje og stek purre og løk. Tilsett poteter med salt og stek cirka 5-10 minutter. Tilsett tomater og la dem steke med i noen minutter. Pisk sammen egg og creme fraiche eller fløte og krydre med salt, pepper og paprikapulver.
Hell eggeblandingen over grønnsakene og la eggemassen stivne ved svak varme. Klipp purreløk over ved servering.