Ingredienser:
- 2 kyllinger à cirka 1200 g
- Smør eller olje
- Cirka 2 kg poteter
- 5-6 dl buljong
- Rosmarin
- 1-2 hvitløkbåter
- Persille
- Salt
- Pepper
Del kyllingen i fire. Skrell potetene og del i skiver. Fordel potetskivene i en smurt langpanne eller ildfast form. Hell buljong i og krydre med rosmarin og hvitløk. Klipp persille over og strø på salt og pepper. Strø også krydder på kyllingen, som legges på potetene. Slå litt olje i pannen.
Stek ved cirka 200 grader i cirka 30 minutter. Snu kyllingstykkene og stek ytterligere i 10-15 minutter til kjøttet er gjennomstekt og potetene møre.
Server retten direkte fra fatet med salat til.
Er appetitten stor, kan potetmengden økes. I så fall må det til mer buljong. Hakket løk, paprika, tomater kan legges sammen med potetene.