Saturday, February 5, 2011

Oppskrift på kylling på poteter - middagsrett

Her er en enkel middagsrett som er meget velsmakende. Kyllingen er fint krydret med rosmarin og hvitløk. Oppskriften er beregnet til 8 porsjoner.

Ingredienser:
  • 2 kyllinger à cirka 1200 g
  • Smør eller olje
  • Cirka 2 kg poteter
  • 5-6 dl buljong
  • Rosmarin
  • 1-2 hvitløkbåter
  • Persille
  • Salt
  • Pepper
Fremgangsmåte:

Del kyllingen i fire. Skrell potetene og del i skiver. Fordel potetskivene i en smurt langpanne eller ildfast form. Hell buljong i og krydre med rosmarin og hvitløk. Klipp persille over og strø på salt og pepper. Strø også krydder på kyllingen, som legges på potetene. Slå litt olje i pannen.
Stek ved cirka 200 grader i cirka 30 minutter. Snu kyllingstykkene og stek ytterligere i 10-15 minutter til kjøttet er gjennomstekt og potetene møre.
Server retten direkte fra fatet med salat til.

Er appetitten stor, kan potetmengden økes. I så fall må det til mer buljong. Hakket løk, paprika, tomater kan legges sammen med potetene.