Tuesday, February 1, 2011

Oppskrift på buljongfondue med sauser - kjøtt

Her er en oppskrift på buljongfondue (4 porsjoner) hvor du bruker cirka 800 g storfekjøtt, flatbiff, ytrefilet eller mørbrad og 1 liter kjøttbuljong (1 liter vann pluss 2 terninger).

Sauser til fonduen:
Urtesaus:
  • 1 dl kesam
  • 1/2 dl majones eller rømme
  • 1 ss sitronsaft
  • 4 ss finhakket persille
  • 4 ss finhakket gressløk
  • 2 knuste hvitløkbåter
  • Salt
  • Grovmalt pepper
Bland sammen og smak til.

Karrisaus:
  • 1 dl kesam
  • 1/2 dl majones eller rømme
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 2-3 ss karri
  • Salt
  • Pepper
Bland sausen og smak til.

Tomatsaus:
  • 1 dl kesam
  • 1/2 dl majones eller rømme
  • 1-2 ss tomatpure
  • 1/2 ts vanlig sennep
  • 1-2 knuste hvitløkbåter
  • Salt
  • Pepper
Bland sausen sammen og smak til.
Server grønnsaker etter smak, for eksempel en salat med sjampinjong og paprika.