Saturday, February 12, 2011

Oppskrift på kyllingpaté laget av kyllinglever og spekk

Her er en oppskrift på kyllingpaté laget av kyllinglever og spekk.

Ingredienser:
  • 600 g kyllinglever
  • 350 g spekk
  • 3 ss mel
  • 3 egg
  • 1 dl fløte
  • 2-3 ss portvin
  • 2 ts blandet urtekrydder
  • Salt
  • Pepper
  • 50 g valnøtter
Sjy:
  • 3 plater gelatin
  • 2 1/2 dl god buljong
  • 2 ss portvin
  • Halve valnøtter
Fremgangsmåte:

La leveren tine. Skjær spekk i mindre biter. Skjær lever og spekk i food processoren. Rør i mel og egg. Tilsett fløte, portvin og krydder. Hakk valnøtter som tilsettes. Bland alt godt. Ha blandingen i en godt smurt avlang form, 1 1/2 liter. Stek cirka 1 time ved 175 grader. Avkjøl platéen. Ta den ut av formen og vask formen godt.
Legg gelatinplater i kaldt vann. Varm buljongen til sjyen og smelt gelatinplatene direkte i buljongen. Tilsett portvin og la sjyen avkjøles. Legg halve valnøtter i den rene formen og hell litt sjy på. Sett formen kaldt for å stivne. Hell litt mer sjy i formen og la det stivne. Legg den kalde patéen tilbake i formen og hell forsiktig resten av sjyen over. Sett patéen kaldt.
Vend den ut på fat og server med sursyltede agurker.