Ingredienser:
- 600 g kyllinglever
- 350 g spekk
- 3 ss mel
- 3 egg
- 1 dl fløte
- 2-3 ss portvin
- 2 ts blandet urtekrydder
- Salt
- Pepper
- 50 g valnøtter
- 3 plater gelatin
- 2 1/2 dl god buljong
- 2 ss portvin
- Halve valnøtter
La leveren tine. Skjær spekk i mindre biter. Skjær lever og spekk i food processoren. Rør i mel og egg. Tilsett fløte, portvin og krydder. Hakk valnøtter som tilsettes. Bland alt godt. Ha blandingen i en godt smurt avlang form, 1 1/2 liter. Stek cirka 1 time ved 175 grader. Avkjøl platéen. Ta den ut av formen og vask formen godt.
Legg gelatinplater i kaldt vann. Varm buljongen til sjyen og smelt gelatinplatene direkte i buljongen. Tilsett portvin og la sjyen avkjøles. Legg halve valnøtter i den rene formen og hell litt sjy på. Sett formen kaldt for å stivne. Hell litt mer sjy i formen og la det stivne. Legg den kalde patéen tilbake i formen og hell forsiktig resten av sjyen over. Sett patéen kaldt.
Vend den ut på fat og server med sursyltede agurker.