Ingredienser:
- 60 g myk margarin eller smør
- 2 1/2 dl hvetemel
- 1 dl melis
- 100 g kesam
- 3 egg
- 1 dl husholdningsfløte
- 1 dl cottage cheese
- 2 ts vaniljesukker
- 1/2 frisk ananas eller hermetisk
- 1-2 pærer
Smuldre margarin/smør og hvetemel til en grynete masse or rør inn melis og kesam (eller bruk food processor) til en fast deig som trykkes i paiform cirka 26 cm i diameter. Blir deigen fast, kan litt vann tilsettes. Sett deigen kjølig i cirka 30 minutter.
Pisk sammen egg, fløte, cottage cheese og vaniljesukker.
Forstek paideigen cirka 10 minutter ved 200 grader. Legg i biter av renset ananas og pærer (epler kan også brukes).
Slå eggeblandingen over.
Stek paien ved 180 grader 20-30 minutter til fyllet er stivnet. Server paien nylaget med for eksempel is.