Saturday, February 5, 2011

Oppskrift på fruktpai med cottage cheese

Her er en oppskrift på en fruktpai med cottage cheese som er beregnet til 6 porsjoner.

Ingredienser:
  • 60 g myk margarin eller smør
  • 2 1/2 dl hvetemel
  • 1 dl melis
  • 100 g kesam
Fyll:
  • 3 egg
  • 1 dl husholdningsfløte
  • 1 dl cottage cheese
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1/2 frisk ananas eller hermetisk
  • 1-2 pærer
Fremgangsmåte:

Smuldre margarin/smør og hvetemel til en grynete masse or rør inn melis og kesam (eller bruk food processor) til en fast deig som trykkes i paiform cirka 26 cm i diameter. Blir deigen fast, kan litt vann tilsettes. Sett deigen kjølig i cirka 30 minutter.
Pisk sammen egg, fløte, cottage cheese og vaniljesukker.
Forstek paideigen cirka 10 minutter ved 200 grader. Legg i biter av renset ananas og pærer (epler kan også brukes).
Slå eggeblandingen over.
Stek paien ved 180 grader 20-30 minutter til fyllet er stivnet. Server paien nylaget med for eksempel is.