Tuesday, February 1, 2011

Oppskrift på vegetarisk grønnsakpudding

Her er en oppskrift på grønnsakpudding (4 porsjoner).

Ingredienser:
  • 1 sellerirot
  • 2 gulrøtter
  • 1 persillerot
  • 1/2 purreløk
  • 1 løk
  • 1 rød paprika
  • 4 egg
  • 4 ss kesam
  • Salt
  • Pepper
  • Timian
  • Oregano
Fremgangsmåte:

Vask og rens grønnsakene. Riv selleri, gulrot, persillerot grovt på råkostjern. Finsnitt purre, løk og paprika. Bland sammen egg og kesam og tilsett salt og krydder. Rør inn grønnsakene.
Smør en brødform (cirka 1 1/2 liter) med smør, legg en strimmel bakepapir i bunnen av formen slik at du er sikker på at puddingen løsner når den er ferdig stekt, og dryss på sesamfrø. Slå grønnsakrøren i formen.
Stek puddingen ved 180 grader i cirka 45 minutter på nederste rist i ovnen. Server med grovt, ferskt brød.