Saturday, February 5, 2011

Oppskrift på sjokoladedessert med hasselnøtter

Her en oppskrift på en lekker dessert som skal oppbevares i fryseren og tas ut 1 time før servering. Oppskriften på sjokoladedesserten er beregnet til 6-8 porsjoner.

Ingredienser:

Bunn:
  • 200 g hasselnøtter
  • 5 eggehviter
  • 2 1/2 dl melis
Fyll:
  • 100 g kokesjokolade
  • 5 eggeplommer
  • 8 biter After Eight
  • 3 dl kremfløte
  • 1 ts kaffe
Fremgangsmåte:

Mal nøttene. Pisk eggehvitene stive. Bland sukker med malte nøtter i eggehvitene med lett hånd. Ha deigen i en smurt springform på 22 cm i diameter. Stek bunnen ved 175 grader på nederste rille i ovnen, cirka 20 minutter. Avkjøl bunnen.
Smelt sjokoladen. Pisk fløten stiv og bland i eggeplommene. Rør kremen i sjokoladen, litt av gangen sammen med kaffe. Ha sjokoladeblandingen over bunnen i formen og sett desserten i fryseren minst 24 timer.
Ta desserten ut og pynt den med krem før servering.