Sunday, February 6, 2011

Oppskrift på gressløkpai med kesam

Her er en oppskrift på en gressløkpai som er beregnet til 4 porsjoner.

Ingredienser:

Paideig:

  • 60 g smør
  • 120 g hvetemel
  • 100 g kesam
Smuldre smør og mel. Rør inn kesam og avkjøl deigen godt.

Fyll:
  • 2 dl klippet gressløk
  • 200 g kesam
  • 1/2 dl rømme
  • 2 egg
  • 1/2 ts salt
  • Litt revet muskatnøtt
  • Litt hvit pepper
Fremgangsmåte:

Trykk deigen ut i en paiform. Prikk den godt og sett den i kjøleskapet så deigen er gjennomkald. Stek den ved 200 grader i 10 minutter, til paiskallet er lyst gyllent.
Klipp opp gressløken. Bland kesam, rømme, egg og krydder. Rør i løken og hell massen i paiformen og stek videre i cirka 10 minutter. Server den varm eller lunken med salat og brød.