Saturday, February 5, 2011

Oppskrift på rekepai med spinat

Denne lekre paien kan serves når som helst, som lunsj, som forrett eller til aftens. Oppskriften er regnet til 6 porsjoner.

Ingredienser:
  • 150 g hvetemel
  • 50g sammalt hvete, grov
  • 150 g smør
  • 3-4 ss kaldt vann
  • Litt salt
Fyll:
  • 250 g frossen spinat
  • 250 g rensede reker
  • 6 hele egg
  • 2 1/2 dl kremfløte
  • Tomatskiver
  • Salt
  • Pepper
Fremgangsmåte:

Bland mel og smuldre smøret i. Tilsett vann og salt. Elt deigen raskt sammen og la den hvile kaldt 1 times tid. Deigen kan også lages med kniven i en food processor. Trykk deigen ut i en paiform. Sett den kaldt en stund. Forstek paien cirka 10 minutter ved 220 grader.
Tin spinaten, press vannet ut og bland den med reker og legg på paideigen. Pisk egg og fløte sammen og tilsett salt og pepper. Hell over.
Stek ved 200 grader 35-40 minutter. Pynt med tomatskiver like før servering.