Thursday, March 8, 2012

Oppskrift på vintersuppe med poteter og gulrøtter

Her er en oppskrift på en vintersuppe som varmer godt i vinterhalvåret (3-4 porsjoner).

Ingredienser:
  • 5-6 poteter
  • 1 liter lys buljong
  • 1 ½ ss hvetemel
  • 3 gulrøtter
  • 1 sellerirot
  • 100 gram erter
  • salt og pepper
  • 2 eggeplommer
  • ¾ dl lettmelk
Fremgangsmåte:

Skrell potetene og skjær dem i halve skiver. Kok dem i buljong i 5-10 minutter til de er møre. Rist ut mel i litt vann og hell det i suppen under omrøring. Riv gulrøtter og skjær sellerirot i små terninger. Tilsett i suppen sammen med erter. La suppen småkoke noen minutter og smal til med salt og pepper. Ta kjelen av platen. Pisk sammen eggeplommer og melk. Tilsett et par spiseskjeer av suppen før eggeblandingen helles i suppen under omrøring.
Server suppen med brød eller knekkebrød og godt smør.