Thursday, March 8, 2012

Oppskrift på fiskefat med spinat - torsk og poteter

Her er en oppskrift på en deilig rett med spinat og fiskefilet.

Ingredienser:
  • 1 pakke torsk
  • 6-8 poteter
  • 1 ss smør eller margarin
  • ½ pakke eller 175 gram hakket spinat
  • 3 ss hvetemel
  • 3 dl melk
  • 1 grønnsakbuljongterning
  • salt
  • pepper
  • revet ost
Fremgangsmåte:

Kok poteter til de er myke og skjær i skiver, eller bruk rester. Tin torsken og skjær i mindre biter.
Smelt smør i en kjele. Tilsett spinaten og tin den. Strø over mel og tilsett melken under omrøring. Tilsett buljongterningen og smak til med salt og pepper. La sausen småkoke noen minutter. Legg potetene i bunnen av en smurt ildfast form. Fordel fisken over. Hell på sausen og strø på ost til slutt.
Stek formen midt i ovnen ved 200 grader i cirka 30 minutter.
Server med ferskt brød og godt smør.