Saturday, March 10, 2012

Oppskrift på gazpacho - kald tomatsuppe fra Spania

Denne kalde tomatsuppen fra Spania er god når det blir varmere ute. Den er også utmerket som forrett.

Ingredienser:
  • 1kg bløte tomater
  • 1 stor agurk
  • 1 stor grønn paprika
  • 2 store løk
  • saft av ½ sitron
  • 2 dl vann
  • 1 ss vineddik
  • 2 hvitløkbåter
  • 3 ss olivenolje
  • 2 ss tomatpuré
  • litt urtekrydder
  • salt
  • pepper
Fremgangsmåte:

Skåld og skrell tomatene i kokende vann. Skjær tomatene i båter og agurk i små biter sammen med paprika og løk. Ha tomater, agurk, paprika, sitronsaft og vann i en hurtigmikser.
Sett suppen kaldt noen timer. Før servering tilsettes de øvrige ingrediensene.
Smak til og server gjerne med små ristede brødterninger.