Thursday, September 1, 2016

Oppskrift på mors fruktkake med marsipan

Dette er en gammel oppskrift som opprinnelig ble laget med mandler. Her er de erstattet med marsipan. Server kaken lunken med pisket krem.



    Ingredienser:

    Deigen:
    • 3 egg
    • 150 gram sukker
    • 125 gram ml
    • 1/2 teskje bakepulver
    Fyll:
    • 1-2 bananer
    • 2 klementiner
    • 2 epler
    • 50-100 gram marsipan
    • kokos
    • cirka 1/2 desiliter portvin
    Fremgangsmåte:

    Pisk eggene med sukker til eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og ha det i deigen i en godt smurt rund for, cirka 22 cm i diameter.
    Skrell frukten, skjær bananene i skiver og del klementinene og eplene i båter. Legg frukten i pent mønster på deigen og fordel revet marsipan og et lett dryss med kokos oppå.
    Hell portvin over.
    Stek kaken ved 175 grader i 40-50 minutter.
    Server kaken lunken med pisket krem og friske frukter.